03-08-12

Boerkabruintje

boerkabruintje3.jpg

Het rommelt in de sprookjeswereld. Het zit er bovenarms op tussen Sneeuwwitje en haar zeven kabouters. Ik las in de krant dat dwergen willen betogen tegen Sneeuwwitje. Immers, na een show van de Chippendales waar ze danig onder de indruk was van de knappe atletische spierenbundels, ruilde ze haar bende lilliputters in voor zeven van die adonissen. Deze laatsten lieten al weten geen probleem te hebben met de digitale verkleining van hun torso voor zover er niet geraakt wordt aan hun sexapeal. De dwergen zijn op hun pikje getrapt. “We worden over het hoofd gezien”, schreeuwen ze luidkeels. Tja, niet zo moeilijk te begrijpen. Letterlijk en figuurlijk.

 

De zeven krijgen de steun van de ganse dwergengemeenschap die zich verschrikkelijk gekleineerd voelt. De dwergen laten zich echter van hun kleinste kant zien en dreigen er mee het geheim van de appel bekend te maken. Inderdaad, enkel ingewijden weten hoe de prins er in slaagt het stukje appel uit de keel van Sneeuwwitje weet te prutsen.

 

Er bestaan hieromtrent heel wat speculaties: de prins zuigt het stukje appel uit haar keel, de prins wrikt het stukje los met zijn tong, de prins trekt haar zo wild tegen zijn gilet dat het stukje appel uit haar keel schiet. De Heimlich greep uitgevonden door de gebroeders Grimm?

 

De appelhistorie blijkt sowieso een hekel punt los van het dwergenprobleem. De door ons alom gekende Eva, ja die van Adam, heeft een ferme pik op Sneeuwwitje. Pure jaloezie. Ze kan niet verdragen dat haar Adam de laatste tijd al te opvallend rond Sneeuwwitjes rokken draait. Bovendien beschouwt ze de appelhistorie van Sneeuwwitje een flauw afkooksel van haar eigen magistrale beet in de appel waarbij ze Adam en zijn seksgenoten ferm bij hun teelballen heeft genomen. Via haar advocaat eist Eva nu de schrapping van het appelgedoe uit het Sneeuwwitje verhaal. Op haar beurt steekt deze het niet onder stoelen en banken dat ze de kusscène met haar prins spuugzat is. Trouwens is het een publiek geheim dat onze prins het sedert enige tijd erg goed kan vinden met zijn schoonmoeder.

 

Alsof al die heisa nog niet voldoende zou zijn, kwam vorige maand Sharia4Belgium met een eigen Sneeuwwitje versie naar buiten: Boerkabruintje. Kennelijk met weinig succes want van het eigenlijke verhaal blijft er niet veel over. Moet je voorstellen: spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land. Een spleet met twee ogen?

 

De appel werd vervangen door een dadel en probeer maar eens een kabouterhuisje te verstoppen in de woestijn. Verraderlijke boswachters in djalaba lopen er genoeg rond, maar men heeft alle moeite van de wereld om een prins te vinden, bereid om Boerkabruintje van wie ze uiteraard niet weten hoe ze er uit ziet, te kussen...

 

17:32 Gepost door Guido De Greef in Blog, Boeken, Ontspanning | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.