13-07-12

't Is niet eerlijk verdeeld

LOUBOUTIN.jpeg.gifHet is een feit dat God de zaken niet eerlijk verdeelt maar Alah bakt er zo te zien ook niet te veel van. Alhoewel.

Twee moslima’s, duidelijk van de zoveelste generatie, liepen een eind voor me in het park. De ene, groot en slank, zwierend draaiend met haar kont, strak gespannen in haar nauwe jeans. Schrikwekkend elegant, sierlijk lopend op een paar stiletto's met rode zolen . De andere, klein en volslank, net een wandelende salonttafel met geverfde poten, wankelend op een paar pumps, eveneens voorzien van rode zolen, duidelijk doe-het-zelf Louboutins. Leuke snoetjes omlijst door een kleurrijke hoofddoek. Qua puntentelling op de schoonheidsschaal: een negen op tien en een drie op tien.

Het schijnt dat doe-het-self Louboutins een rage is geworden. Lekker goedkoop naar ’t schijnt. Dames kopen massaal glanzende rode verf om de zool van hun favoriete pumps te voorzien van het handelsmerk van schoenenkeizer Christian Louboutin. Deze laatste heeft zich een tijdje verzet tegen de concurentie welke zijn iconische rode zool imiteerde maar beet in het zand toen een rechter besliste dat ‘iedere creatieve geest de vrijheid heeft om alle kleuren van de regenboog te gebruiken.’ Gelukkig maar. Stel je voor dat United Colours Of Benetton een patent zou krijgen op de kleuren, de maatschappij zou er maar grijs en grauw bij lopen.

Beide meisjes voor me passen duidelijk niet in het plaatje van een perfecte moslima. Zal mij worst wezen. Voor zij die er niet tegen kunnen: sluit uw ogen of zap naar een andere zender. Wat mij betreft mogen ze in een fotolijst op m’n nachtkastje, zelfs die van drie op tien.

14:33 Gepost door Guido De Greef in Blog, Boeken, Ontspanning | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.