28-06-12

de kat van Brusselmans

brusselmans kat 2.jpgDe wereldberoemde Vlaamse schrijver Herman B doet zijn kat weg. Het dier moet weg omdat het niet overeen komt met zijn hond. Dit is de officiële versie. Zij die Herman B kennen weet dat hij maar al te graag de kat in het donker knijpt en het zou me geen zier verwonderen dat Seinfeld – zo heet de poes – absoluut niet in het donker wou geknepen worden. Het zou uiteraard ook kunnen dat Herman na een nachtje stappen, na het uitschoppen van zijn schoenen met zijn blote tenen in een plas kots van de kat beland is.

Ondanks het feit dat hij naar eigen zeggen stapelzot is op het poesje en zijn brede lezerspubliek weet ondertussen maar al te goed dat Herman B stapelzot is op poezen, heeft hij de kat dus teruggestuurd naar de Poezenboot. Dat is een opvangboot voor gedumpte en verwaarloosde katten in Gent.

Hij kon zijn kat ook naar Tania D M gestuurd hebben, zijn ex die het spuugzat was dat Herman B hele dagen poezen pakte. Ze liet hem zitten met zijn verzameling roze kattenbakken. Zuivere, kraaknette, ongebruikte roze  kattenbakken want Herman liet zijn kat in de tuin van de buren schijten. Maar hij hield zich nauw aan zijn principe: stuur nooit je kat naar een vrouw, zelf niet naar je ex-vrouw.

Hij kon de kat ook onder een auto gegooid hebben hebben en dan aan de wereldberoemde Vlaamse kunstenaar Bart Jansen verkocht hebben om er een Seinfeldcopter van te maken. Neen, poezenvriend Herman B bracht Seinfeld naar de Poezenboot waar de poezenmadam beloofd heeft dat het een speciale behandeling zal krijgen. Herman B heeft haar op zijn beurt beloofd haar volgende week achterwaarts in de poes te naaien.

 

 

 

14:49 Gepost door Guido De Greef in Blog, Boeken, Ontspanning | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.