02-06-12

Tiny als burgemeester van Molenbeek

niqab e.jpgMijn twee zussen hadden in hun kinderjaren een ganse verzameling Tiny boeken. Ik geef toe, ik bladerde ook wel eens in die boekjes. Tiny was simplistisch perfect, puur ongerept, het schoonheidsideaal avant la lettre. Bij Tiny verliep alles zo vlekkeloos, niks pollutie, alles geurt heerlijk, niks stinkt. Marlier en Delahaye ontwierpen een ideaal van rust, schoonheid en harmonie. Over de doden geen kwaad maar ik stel me toch wat vragen rond de drieëndertig slipjes en prille venusheuveltjes die Marlier neerzette in 'Tiny op ballet'.

Tiny was indertijd een paar jaartjes ouder dan ik en velen vragen zich waarschijnlijk af wat er van haar geworden is. Marlier en Delahaye deden verwoede pogingen om Tiny jong te houden maar de werkelijkheid lag anders.

Toen ze zestien was, werd ze een aantal keren betrapt bij een winkeldiefstal. Meestal kwam ze er van af met een vermaning maar toen ze op een dag de bijgeroepen agenten tegen de ballen trapte en de wang van de winkeldetective open haalde, werd ze voor de jeugdrechter gebracht. Toen ze bovendien ook nog deze eerbiedwaardige en eminente dame uitschold voor vuil hoer, belandde ze in een jeugdinstelling – zie het boek ‘Tiny voor de jeugdrechter’.

Uiteindelijk kwam ze in Amsterdam terecht waar ze verslaafd raakte aan de heroine en in de prostitutie terecht kwam – zie ‘Tiny als junkiehoertje’. Nadat ze haar dealer een hak zette, vluchtte ze naar Brussel waar ze onderdook tussen de daklozen aan het noordstation. Kenneth, een aan de alcohol verslaafde BOBer haalde haar er uit de goot. De flik in kwestie liet zijn vrouw en kind in de steek en begon een relatie met Tiny. Ze leefden een tijdje van de liefde en oudbakken pistolets op een armtierig, groezelig zolderkamertje dat uitkeek op de sporen van het goederenstation. Toen Kenneth haar liet opdraaien als free lance undercover in een erg dubieus dossier waar hij zelf tot over zijn oren in de stront zat, werd Tiny verkracht door twee Albanezen en een Tjetsjeen. Kenneth werd drie dagen later teruggevonden in een afvalcontainer nabij het slachthuis van Anderlecht. Het was in de zomer en het duurde nog een weekje voor men er achter kwam aan wie het door maden doorgraafde lijk ooit had toebehoord. Tiny koos uiteindelijk voor de Nicolai Michail, de Tjetsjeen, alhoewel het kind dat ze kreeg even goed van een Albanees kon geweest zijn.

Toen Nicolai Michail – Tiny noemde hem Nico – betrokken raakte bij een mislukte overval op een geldtransport waarbij twee koeriers gedood werden, vluchtten zij naar zijn thuisland. Ze woonden er een tijdje in Grosny – zie ‘Tiny in Tjetjenië’ - bij zijn oude moeder en blinde vader op een tweekamerappartementje in een huurkazerne. Het feit dat de ouwe blind was belette hem niet geregeld met zijn vieze poten aan Tiny te zitten die niks durfde te zeggen. Nico was moslim en Tiny bekeerde zich tot de Islam – zie ‘Tiny wordt moslima’. Nicolai Michail zoop meer vodka dan hem lief was en toen hij op een dag ging koorddansen op de balustrade van hun balkon, tien hoog, werd Tiny weduwe. Daags na de begrafenis van Nico kneep ze haar schoonvader de keel toe en vluchtte ze naar Azerbaijan, stak ze de Kaspische zee over naar Turkmenistan en reide verder naar Afhanistan waar ze uiteindelijk terecht kwam in een Al Qaida trainingskamp.

Naar het schijnt heeft er Osama Bin Laden ontmoet maar dat is nooit officieel bevestigd geweest. Toen ze mislukte in haar examen zelfmoordterrorist werd ze op het eerste, het beste vliegtuig Europa gezet en kwam uiteindelijk terug in Brussel terecht waar ze onderdook in Molenbeek onder de naam Stéphanie D. Ze hield zich een tijdje rustig. Toen ze een paar dagen geleden haar nieuwe nikab wou tonen aan een paar vriendinnen moslima’s gingen de poppen aan het dansen. Ze werd ei zo na gestenigd door een handvol flikken omdat ze weigerde haar lichaam te tonen aan deze ongelovige honden.  Ze mepte drie dienaren van de duivel het ziekenhuis in, maar moest uiteindelijk zelf het onderspit delven. Tijdens een persconferentie daags na de feiten liet ze weten zich kandidaat te zullen stellen voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Het scenario voor het volgende boek ligt klaar: ‘Tiny als burgemeester van Molenbeek’.

 

13:24 Gepost door Guido De Greef in Blog, Boeken, Ontspanning | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.