09-05-12

Gezocht: defibrillator voor gebroken harten

defibillator.jpgEen falend hart masseren moet met een snelheid van zowat honderd stoten per minuut. Dus dat is flink doorduwen. Je moet je kop er bijhouden. En tellen, van je één en twee, drie en vier, op het ritme van ‘stayin alive’ van de Bee Gees. Hop. hop, ‘ah, ha, ha, ha, stayin alive, hop. Honderd en drie beats per minuut, ideaal. Naar het schijnt populairder dan één, twee, drie, vier, hoedje van papier bij het medisch personeel. Met een beetje geluk heeft de patiënt zijn tanden gepoetst, want tussen door moet er ook nog wat lucht ingeblazen worden. Gelukkig zijn er vandaag de dag de defibrillators.

De defibrillator is op zich een heel bijzonder toestel dat in fracties van seconden beslist over leven en dood, erop of eronder. Erop, oef, enkel een paar verbrande tepels en als het slecht gaat wat gekneusde ribben. Eronder, pech en rest er enkel nog het witte laken.

Op televisie zie je de arts of verpleger twee strijkijzers pakken en roepen dat iedereen rond het bed de ruimte moet vrijmaken. Vervolgens worden die dingen op de borst van de patiënt geplaatst die het volgende moment omhoog wipt om dan als een slappe vod terug te vallen, meestal gevolgd door een langegrekte biiiiieeeeeep. Als hij geluk heeft dan komt er een aarzelend biep biep biep op gang, net niet gevolgd door een applaus van de omstaanders.

Je ziet ze meer en meer in het straatbeeld verschijnen maar let wel, ze zijn volstrekt nutteloos bij een gebroken hart. In de gebroken-harten-kliniek hangt er wel eentje aan de muur. Ernaast een handgeschreven briefje: werkloos

20:06 Gepost door Guido De Greef in Blog, Boeken, Ontspanning | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.