26-03-12

Lentedate, schaamhaar, testosteron en nailpolish

nailpolish.jpg
Ze had gelezen dat de mannen extra geil zijn in de lente. Volgens wetenschappers zijn het de hormonen, maar de geleerden weten dit voornamelijk van geile muizen, dus plaats voor de korrel zout. Feit is dat ze die dag gemerkt had dat haar wiegende heupen, zonder schroom verpakt in een kort rokje zorgde voor de nodige golven testosteron in de mannenbroeken. Bijgevolg tijd om het ijzer te smeden wanneer het heet is, dacht ze.
Nog een uur voordat haar date kwam. Dat betekende dat ze één uur de tijd had om een zwetend, verfrommelde secretaresse met een leeg hoofd om te toveren naar een verleidelijke seksgodin. Nu, voor wat hoort wat en de doorsnee man heeft er geen flauw vermoeden van dat een avond goeie seks heel wat voorbereidend werk met zich meebrengt. Het begon al met het dilemma van het schaamhaar.
Ze ging er van uit dat je als vrouw compleet glad geschoren dient te zijn. Bijgevolg ging ze zichzelf enthousiast te lijf met een scheermesje. Ze probeerde een hartje, wat mislukte. De bliksemschicht werd ook een flop. Bleef er nog wat over voor een streepje maar het Hitler-snorretje vond ze ook maar niks. Uiteindelijk ging ze voor kaal, want voor andere opties restte er onvoldoende basismateriaal. Kaal met rode bultjes. Ze bekeek bedenkelijk het hele gebied. Ze besloot de bruine blush te laten zitten nadat het spul bij een vorige gelegenheid een avondje flinke jeuk had opgeleverd. Vandaag moest rood gespikkeld dan maar aantrekkelijk zijn.
Drie kwartier later rende ze zenuwachtig half naakt de kamer rond, met opgetrokken tenen omwille van de drogende nailpolish, blazend op de vingernageltjes om diezelfde nailpolish wat vlugger te laten drogen. Ze wrong zich in strak sexy jurkje dat ze nauwelijks over de heupen getrokken kreeg. Ze hoopte dat hij zou snappen dat het jurkje alleen over het hoofd kan worden uitgetrokken. De mogelijkheid dat hij het van haar lijf zou scheuren leek haar een aantrekkelijke gedachte ware het niet dat het prulletje meer dan honderd euro had gekost. Ze spoot zichzelf onder met parfum, poetste nog even haar tanden en wachtte op haar date.
Die avond had ik autopech. Ze was flink ontgoocheld toen ik haar belde dat ik niet kon komen. Sneu voor haar maar anderzijds, ik hou niet zo van rooie bultjes.

06:33 Gepost door Guido De Greef in Blog, Boeken, Ontspanning | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

22-03-12

Zeg niet te gauw

 

Zeg niet te gauw.jpg

 

Ik zat laatst bij een vriendin van me in de auto. Ik zweer het je, ik ben mijn hele leven nog nooit zo bang geweest. De hele rit lang heb ik met mijn klamme linkerhand angstig de handrem omklemd en met de rechter de hendel boven mijn hoofd. Het was alsof ik ongevraagd het lijdend voorwerp was geworden in een slechte gameplay. Verkeersborden werden volledig genegeerd, bochten en medeweggebruikers zonder pardon afgesneden en kinderfietsjes achteloos met de ruitenwissers van de voorruit geveegd. En het ergste van dit alles was dat mevrouw deed alsof er niets aan de hand was.

Ik weet dat het genetisch bepaald is, dat jullie geen ruimtelijk inzicht hebben en geen zin voor oriëntatie. Waarom besturen jullie dan een auto als een demente hamster in september? Diep van binnen weten jullie ook wel dat ik gelijk heb.

Onderzoek naar verkeersongevallen lijkt mijn bevindingen over het rijgedrag van de vrouw te ontkrachten. Mannen blijken vaker een auto-ongeluk te hebben dan vrouwen. Maar wat blijkt: van de ongelukken die wij mannen hebben zijn in drie van de vier gevallen veroorzaakt door een vrouw. Ja, maar dat vermelden ze er dan niet bij..

Een simpel voorbeeld: een vrouw voegt al lippenstiftend haar Fiatje tegen 70 kilometer per uur in op de autosnelweg, terwijl het andere verkeer tegen 120 kilometer en meer per uur voorbij raast. Een achteropkomende mannelijke bestuurder ziet het gebeuren, maar gelukkig voor haar heeft hij als man zijnde fenomenaal goede reflexen. Om het Fiatje te ontwijken stuurt hij daarom zonder aarzeling zijn dure bolide als een Duitse Stuka richting middenberm, de vangrail in. Koekenbak. Explosies, afgerukte ledematen en nog meer van dit alles. Bloed overal. De vrouw in kwestie heeft van dit treurige spektakel echter niks gemerkt, bergt haar lippenstift op, zet de radio wat harder en rijdt rustig door. ’s Anderdaags in de krant: om een tot nu toe ongekende reden verloor de bestuurder de controle over de auto…

 

10:01 Gepost door Guido De Greef in Blog, Boeken, Ontspanning | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-03-12

hoezo, de spaarlamp is ongezond

spaarlamp.jpgIk weet niet hoe het komt, maar ik vind over het algemeen alleen dingen lekker die ongezond zijn. Het is te zeggen, dingen waarvan anderen zeggen dat ze ongezond zijn. Is het u ook opgevallen, dat alles wat lekker en leuk is, of verslavend werkt, of je krijgt er geslachtsziekte van, of je wordt er dik van, of je gaat er aan dood.
Toch ben ik het hier op deze aardkloot nog lang niet beu en daarom probeer ik het toch wat gezond aan te doen. Ik ben bijvoorbeeld gestopt met roken en fiets elke dag heen en weer naar het werk. Langs de andere kant probeer ik er ook wat van te genieten maar dan komen de gezondheidsfreaks op de proppen. Jarenlang zitten die mannen te zeggen dat je moet stoppen met vlees eten. Nu blijkt dat alleen groenten eten ook al ongezond te zijn. Suiker, vet en zout is niet goed voor je lijf. Te weinig bewegen is niet goed, te veel sporten ook al niet. Alcohol zou je best mijden zeggen ze. Nochtans doet alcohol ook veel leuke dingen: Het maakt lelijke vrouwen knap, het maakt grote problemen kleiner. Akkoord, bij sommigen werkt het omgekeerd maar dat is hun probleem, niet het mijne. En ook het voortdurend bezig zijn met de eigen gezondheid is ongezond want dan loop je om de haverklap naar de dokter waar je in een wachtzaal terecht komt vol met bacteriën en voor je het beseft lig je met griep in bed.
Ik wil gezond leven maar vooral, ik wil leven. Daarom weiger ik mee te stappen in die sluipende terreur van gezondheidsfascisme. De gsm kookt je hersenen. Wonen vlakbij een hoogspanningskabel veroorzaakt kanker. We worden constant bestookt met elektromagnetische stralen die natuurlijk …. ongezond zijn. Wakker worden met de wekkerradio, op de lichtgevende wijzers kijken hoe laat het is, het koffiezetapparaat inschakelen, brood ontdooien in de microgolf en toasten in de broodrooster, je haren drogen met de elektrische haardroger, je tanden poetsen met de elektrische tandenborstel.
Voor je PC zitten is ongezond. Je mails lezen is ongezond. Vorige week nog kreeg ik een mail, een wat eenzame mail tussen de vele mails die ik dagdagelijks krijg van mijn nichtjes uit Zambia en mijn ooms uit Nigeria die mij zo graag zien en bereid zijn hun enorme fortuin aan mij over te laten op voorwaarde dat ik eerst kom aandraven met een donatie. In die ene bewuste verdwaalde mail probeert men mij aan het verstand te brengen dat de spaarlamp ongezond is. Wablieft? Ja mijnheer, spaarlampen zijn ongezond want er zit kwik in. Ja maar ik eet geen spaarlampen, dus wat is het probleem.

17:20 Gepost door Guido De Greef in Blog, Boeken, Ontspanning | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |