22-03-12

Zeg niet te gauw

 

Zeg niet te gauw.jpg

 

Ik zat laatst bij een vriendin van me in de auto. Ik zweer het je, ik ben mijn hele leven nog nooit zo bang geweest. De hele rit lang heb ik met mijn klamme linkerhand angstig de handrem omklemd en met de rechter de hendel boven mijn hoofd. Het was alsof ik ongevraagd het lijdend voorwerp was geworden in een slechte gameplay. Verkeersborden werden volledig genegeerd, bochten en medeweggebruikers zonder pardon afgesneden en kinderfietsjes achteloos met de ruitenwissers van de voorruit geveegd. En het ergste van dit alles was dat mevrouw deed alsof er niets aan de hand was.

Ik weet dat het genetisch bepaald is, dat jullie geen ruimtelijk inzicht hebben en geen zin voor oriëntatie. Waarom besturen jullie dan een auto als een demente hamster in september? Diep van binnen weten jullie ook wel dat ik gelijk heb.

Onderzoek naar verkeersongevallen lijkt mijn bevindingen over het rijgedrag van de vrouw te ontkrachten. Mannen blijken vaker een auto-ongeluk te hebben dan vrouwen. Maar wat blijkt: van de ongelukken die wij mannen hebben zijn in drie van de vier gevallen veroorzaakt door een vrouw. Ja, maar dat vermelden ze er dan niet bij..

Een simpel voorbeeld: een vrouw voegt al lippenstiftend haar Fiatje tegen 70 kilometer per uur in op de autosnelweg, terwijl het andere verkeer tegen 120 kilometer en meer per uur voorbij raast. Een achteropkomende mannelijke bestuurder ziet het gebeuren, maar gelukkig voor haar heeft hij als man zijnde fenomenaal goede reflexen. Om het Fiatje te ontwijken stuurt hij daarom zonder aarzeling zijn dure bolide als een Duitse Stuka richting middenberm, de vangrail in. Koekenbak. Explosies, afgerukte ledematen en nog meer van dit alles. Bloed overal. De vrouw in kwestie heeft van dit treurige spektakel echter niks gemerkt, bergt haar lippenstift op, zet de radio wat harder en rijdt rustig door. ’s Anderdaags in de krant: om een tot nu toe ongekende reden verloor de bestuurder de controle over de auto…

 

10:01 Gepost door Guido De Greef in Blog, Boeken, Ontspanning | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.