16-03-12

hoezo, de spaarlamp is ongezond

spaarlamp.jpgIk weet niet hoe het komt, maar ik vind over het algemeen alleen dingen lekker die ongezond zijn. Het is te zeggen, dingen waarvan anderen zeggen dat ze ongezond zijn. Is het u ook opgevallen, dat alles wat lekker en leuk is, of verslavend werkt, of je krijgt er geslachtsziekte van, of je wordt er dik van, of je gaat er aan dood.
Toch ben ik het hier op deze aardkloot nog lang niet beu en daarom probeer ik het toch wat gezond aan te doen. Ik ben bijvoorbeeld gestopt met roken en fiets elke dag heen en weer naar het werk. Langs de andere kant probeer ik er ook wat van te genieten maar dan komen de gezondheidsfreaks op de proppen. Jarenlang zitten die mannen te zeggen dat je moet stoppen met vlees eten. Nu blijkt dat alleen groenten eten ook al ongezond te zijn. Suiker, vet en zout is niet goed voor je lijf. Te weinig bewegen is niet goed, te veel sporten ook al niet. Alcohol zou je best mijden zeggen ze. Nochtans doet alcohol ook veel leuke dingen: Het maakt lelijke vrouwen knap, het maakt grote problemen kleiner. Akkoord, bij sommigen werkt het omgekeerd maar dat is hun probleem, niet het mijne. En ook het voortdurend bezig zijn met de eigen gezondheid is ongezond want dan loop je om de haverklap naar de dokter waar je in een wachtzaal terecht komt vol met bacteriën en voor je het beseft lig je met griep in bed.
Ik wil gezond leven maar vooral, ik wil leven. Daarom weiger ik mee te stappen in die sluipende terreur van gezondheidsfascisme. De gsm kookt je hersenen. Wonen vlakbij een hoogspanningskabel veroorzaakt kanker. We worden constant bestookt met elektromagnetische stralen die natuurlijk …. ongezond zijn. Wakker worden met de wekkerradio, op de lichtgevende wijzers kijken hoe laat het is, het koffiezetapparaat inschakelen, brood ontdooien in de microgolf en toasten in de broodrooster, je haren drogen met de elektrische haardroger, je tanden poetsen met de elektrische tandenborstel.
Voor je PC zitten is ongezond. Je mails lezen is ongezond. Vorige week nog kreeg ik een mail, een wat eenzame mail tussen de vele mails die ik dagdagelijks krijg van mijn nichtjes uit Zambia en mijn ooms uit Nigeria die mij zo graag zien en bereid zijn hun enorme fortuin aan mij over te laten op voorwaarde dat ik eerst kom aandraven met een donatie. In die ene bewuste verdwaalde mail probeert men mij aan het verstand te brengen dat de spaarlamp ongezond is. Wablieft? Ja mijnheer, spaarlampen zijn ongezond want er zit kwik in. Ja maar ik eet geen spaarlampen, dus wat is het probleem.

17:20 Gepost door Guido De Greef in Blog, Boeken, Ontspanning | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.