05-03-12

Boerka of zonnebril

zonnebril boerka.jpgDe lente komt eraan, al zal het niet voor vandaag zijn als ik een blik werp door het raam. Lang leve de lente. Opwaaiende korte zomerjurkjes, strakke topjes, pronte borstjes die vrolijk de wereld inkijken, loshangend haar, naaldhakjes en zonnebrillen. Eén probleem, ik haat zonnebrillen… als er geen zon is. Waarom je leuke snoet verbergen achter een joekel van een bril wanneer de zon niet schijnt.
“U vindt het cool”, zegt u. Inderdaad cool, ijzige westenwind, drie graden koud, donkere wolken en de ene regenvlaag na de andere. Inderdaad, niet cool maar supercool.
“Ik zie er zelfverzekerder uit met een zonnebril op en een stuk afstandelijker.” Tja, lijkt me aanvaardbare uitleg maar je kunt als vrouw, domme mannen ook gewoon negeren. Je hebt daar geen zonnebril voor nodig.
“Mijn zonnebril is zo groot dat iedereen wel naar mij moet kijken en achter mijn verduisterde glazen geniet ik daar van, want heel stiekem geil ik op aandacht.”
Deze versie geloof ik.
Je draagt toch geen BH als je geen borsten hebt. Oeps, mis, ander onderwerp, slechte vergelijking. Opnieuw voor mij. Je draagt toch ook geen paraplu als het niet regent. Waarom dragen mensen dan in hemelsnaam een zonnebril als de zon niet schijnt? Het meest ergerlijke vind ik mensen die hun zonnebril niet eens afzetten zetten als je er mee wil praten. Je kan ze niet eens in de ogen kijken.
Net zo min als u een onbekende vrouw kunt vragen of ze ter kennismaking even onder haar boerka wil uitkomen, kunt u aan een onbekende met wie u in gesprek raakt vragen om zijn of haar zonnebril af te zetten.
Akkoord er zijn mensen voor wie een zonnebril op geregelde tijdstippen goed van pas komt, ook al schijnt de zon niet. Voor mijn vriend Peter bijvoorbeeld die de zondagmorgen, met een stoppelbaard en ongewassen haar, zijn kater probeert te verbergen achter een grote zwarte zonnebril. Of voor Margriet, de buurvrouw van twee verder, die voor de zoveelste keer over de kat is gestruikeld en daarbij met haar hoofd tegen de deur heeft gestoten die net op dat ogenblik open waaide door de wind. Althans dat is de versie van Herman, haar vent die haar ieder jaar een nieuwe zonnebril koopt voor haar verjaardag.
Of misschien toch maar de boerka vervangen door een grote zonnebril.

15:27 Gepost door Guido De Greef in Blog, Boeken, Ontspanning | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Wel Guido dit stoort mij ook een zonnebril op hebben als er geen zon is en zo met je willen praten. Maar dit geld blijkbaar niet voor Marlon Dasseville,dus eerst in eigen rangen kijken .
Gr Johan

Gepost door: johan Peene | 06-03-12

Reageren op dit commentaar

Leuk dan je langs kwam Johan. Ik kan je alleen maar gelijk geven. Maar ik voel me eerlijk gezegd niet verantwoordelijk voor het gedag van collega's. Blijven langskomen Johan. Er volgen nog veel goeie. Veel groetjes, Guido

Gepost door: guido | 08-03-12

De commentaren zijn gesloten.