22-02-12

Een tongpiercing of mag het iets meer zijn?

tongpiercing.jpgPiercings en tatoeages zitten in de lift. Tong, neus, oor, wenkbrauw, tepel, penis, eikel,vagina, clitoris. Allemaal moeten ze er aan geloven. Geen enkele plaats op de menselijke corpus is nog veilig. Maar waarom? Omdat het mooi of stoer staat, omdat het geil voelt of omdat je er gegarandeerd je ouders mee op stang kan jagen? Toen ik jong was, waren tatoeages en piercings iets voor zuipende matrozen, overjaarse rambo’s en vrijgevochten manwijven. De huidige opmars merken we vooral op jonge lijven. Tja, je onderscheiden van de grote grijze massa is een fenomeen van alle tijden. Uit nogal wat zogezegde wetenschappelijke studies naar al dat geprik en gesteek blijkt dat de jeugd van tegenwoordig ze vooral ziet als versiering. Over het esthetische kunnen we ongetwijfeld zonder problemen een uurtje discuteren. Laat ons niet te veel zeuren over mogelijkse neveneffecten: buitengewone roodheid, bloeding, jeuk, zwellingen, verandering van huidskleur. Dit zijn meestal maar simpele tekenen van overgevoeligheid of allergische reacties. Niks om je zorgen over te maken. Geef toe, een etterende piercing staat toch leuk op een feestje. Wat gezegd van mensen die menen hun intieme delen te moeten laten versieren met een ringetje of een bolletje. Vergeet niet dat daar dan wat scheerwerk aan te pas moet komen, want anders zie je ding amper zitten natuurlijk.

Vandaag de dag zijn er steeds minder mensen die zonder heftig gepiep door de metaaldetector op de luchthaven kunnen lopen. Normaliter heb je dan weinig problemen met een tongpiercing. Even je schaamtegevoel aan de kant en je lap uitsteken. Als de piercing ergens in de onderste regionen zit wordt het een ander verhaal. De jeugd weet beter en er blijken nogal wat andere elementen een rol te spelen.

Zo’n zinnenprikkelende tongpiercing zou het seksleven die extra dimensie geven waar menig sterveling dringend aan toe is. Nu we toch over seksleven bezig zijn: een bolleke tegen een bolleke lijkt me geen probleem. Een bolleke tegen een ringetje, dat is naar mijn bescheiden mening toch om pijnlijke problemen vragen? Of zie ik het verkeerd? Met zo één kleine bolletje in het midden van de tong, daar kan ik nog mee leven. Vloeibaar voedsel en tijdelijk een dikke tong, het zal mij worst wezen. Echter, zo’n wat ze in vaktermen noemen 'multiple centre-tongue piercing', waar een halve hamburger blijft aan hangen, kan niet op mijn sympathie rekenen.

Piercings zijn niks nieuw en raar dat vandaag de dag zo’n dingetje in je vagina of op je penis de driften zou opwekken daar waar vroeger piercings door de voorhuid van de penis of door de binnenste en buitenste schaamlippen van een vrouw, eenvoudige en doeltreffende methoden waren om vreemd gaan te voorkomen. t'Is hoe je bekijkt. Tijden veranderen, zeden blijkbaar niet.

 

16:25 Gepost door Guido De Greef in Blog, Boeken, Ontspanning | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

tja de tijden staan niet stil he ,,,,
het zal niet aan mijn kont geprikt zijn ,,,,,,,,

patje

Gepost door: patrick ramont | 29-02-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.